vineri, 20 februarie 2009

The Digital Clutch (www.vogue.co.uk)


The new HP Mini 1000 Vivienne Tam Edition is a digital clutch combining technology and fashion. The first time that a PC has been an integral part of a fashion collection, the HP 1000 Mini Vivienne Tam Edition lets you surf the internet superhighway in runway style, complete with Tam's signature peony flowers. With a 10.1" display, built-in webcam and wireless connectivity, it's by far the busy fashionista's most useful accessory.

refulari de vineri seara

Sunt putine momentele in cara aberez constient altundeva decat in universul meu mic si negru, care pe zi ce trece se ajusteaza mai mult si mai mult ...si mai mult. Asta e unul din acele momente in care aleg sa imi omor plictiseala altfel, varsand deseuri candva numite neuroni aici.
Vai de cel care isi pierde vremea sa citeasca asta. Te avertizez ca nu e ceva interesant, e doar o forma de masacrare a celor 3h ramase din ziua mea muncitoreasca.

E o zi oribila afara. Nici nu imi mai pot imagina ca o sa mai vina primavara candva. Defapt in momentul asta nu imi imaginez nimic jovial colorat luminat sau fericit. M-am afundat complet in acel univers imund inconjurata de urtatenie si prostie.
Azi am trait inca un moment penibil. Am fost in unul din acele mari magazine de electronice si electrcasnice, unul cu A (Ca sa nu ii fac reclama)...unul din acelea in care te simti ca un gandac in fata tehnologiei. Imi trebuie frigider asa ca m-am dus la raionul de frigidere sa aleg unul. M-am gandit ca nu poate fi prea greu. Stiu ce bani am, nu sunt multi deci oferta e limitata. Doar ca m-am trezit inconjurata de monstri frigorifici, incoltita de o armata de masini de spalat si agasata de un lucrator comercial care mi-a vorbit 20 de minute cel putin despre firme si 2 motoare si dezghetare automata. Ah si sa nu uit de clasele energetice.
Astea sunt momentele in care oricat de destept ai crede ca esti cand intri in magazin, atunci cand iesi vei fi convins ca esti un retardat oligofren.
Asa m-am simtit eu in acel moment. Cu alte cuvinte s-au dus dracului diplomele mele lingvistice, studiile superioare in curs de finalizare si vastele cunostiinte bancare datorate locului de munca.
Astea sunt momentele in care poti fi comandant NASA, in fata lucratorului comercial care stie EVIDENT mult mai multe decat tine in problema care pe tine te arde esti ZERO barat, tu esti un nimeni iar el e Dumnezeul frigiderelor ce pot sa spun...
Drept urmare am plecat, fara frigider si cu banii dati la hipermarket pe biscuiti si iaurt :

...

In alata oridine de idei, am ajuns sa urasc, sa dispretuiesc din adancul sufletului convorbirile telefonice. Mai mult decat messengerul chiar. Dar asta mi se trage strict din cauza locului de munca. Mai nou si factura mea a inceput sa scada vertiginos. Nici macar minutele nu o sa mi le termin luna asta, ceea ce e fabulos. Incredibil dar adevarat as putea spune :)))
Bine. toata povestea asta poate fi si in detrimentul meu uneori. Nu incerc sa ma justific sau sa ma scuz, dar daca nu dau semne de viata, daca nu sun si daca nu vorbesc nu inseamna ca nu imi pasa...inseamna doar ca am ajuns sa am oroare de telefon. Prefer sa astept acel moment al intalnirii personale...nu o discutie livida si de grosimea unei foi de ceapa la telefon.
Si la fel de oripilata sunt si de vocile stridente intalnite la munca, la situatiile stupide si la imensa prostie umana de care dau dovada romanii. Probabil ca nu doar natia noastra e asa...dar cu natia noastra minunata lucrez, cu ei port timp de patru orie pe zi discutii si lamuriri...si ajung la concluzia ca oricum totul e degeaba. Suntem exact natia conului Leonida fata cu reactiunea.
Asa ca ma simt inutila momentan.
Dar asta nu e nimic nou.

...

joi, 12 februarie 2009

luni, 9 februarie 2009

Funny stuff











funny stuff I found thanks to carlibux
:)





vineri, 6 februarie 2009

la munca nu la intins mana


...imi plac oamenii nascuti in 85...sunt oameni cu care poti discuta, cu care te poti intelege...poate si datorita diferentei mici de varsta...oricum, irelevant pentru eternitate, relevant pentru moment. Probabil nu o sa inteleaga nimeni la ce ma refer, dat fiind faptul ca e ceva ce tine de munca...dat fiind faptul ca e vineri seara iar eu sunt la munca. Si mai am mult si bine pana la 10 (seara).

Unii oameni ma amuza, doar ca nu am voie sa le spun asta. Nu ai voie sa fii flexibil...dar trebuie sa fii empatic. Nu ai voie sa razi, dar e bine sa zambesti permanent pentru ca asta se simte in voce. Nu ai voie sa respiri astfel incat sa se auda...dar trebuie sa respiri norme si proceduri, sa mananci contracte, sa stii tot ce misca, cate'n luna cate'n stele. Nu ma plang. Imi prinde bine. Devii mai atent la...tot. Mai ales la bancuri:))


Un iepure se duce la farmacie si spune:
- Doamna, aveti morcovi?
- Nu. Aici este o farmacie, nu avem morcovi.
Iepurele pleaca.
A doua zi:
- Doamna, aveti morcovi?
- Nu. Intelege ca nu avem morcovi la farmacie.
A treia zi:
- Doamna, aveti morcovi?
- M-ai inebunit. Ia treci in locul meu sa vedem daca iti convine sa te bat la cap.
- Bine, spune iepurele.
Farmacista spune:
- Domnule, aveti morcovi?
Si iepurele zice:
- Aveti reteta?


Oricum asta e ultima zi in care pupam net. Asa ca profit si eu si imi omor timpul (ca nervii mi i-au masacrat altii de mult deja) cu tampenii.
Si piesa de rezistenta a serii :


Se duce un dinamovist la psiholog si incepe sa povesteasca:
- Domnule doctor, am fost recent in Africa de Sud si am avut ghinionul sa fiu prins de o gorila uriasa. Nici nu va dati seama ce clipe am trait dupa aia. Am fost violat 3 zile non-stop de acea gorila uriasa. Seara nici nu mai pot sa dorm cand ma gandesc...
- Va inteleg domnule, va este greu...
- Sigur ca este greu... eu aici si el in Africa de Sud...

:P

joi, 5 februarie 2009

PENTRU INA (cu CapsLock cu tot)


...azi ma simt in forma.
...azi e deja maine...dar ce conteaza?
...imi plac oamenii care acum 2h abia s-au trezit. Unul in mod special. Nu imi plac oamenii ca mine, care daca nu dorm destul nu functioneaza. Si nu imi plac durerile de cap si dinti provocate de factori externi, dureri care ma bantuie de aproape o saptamana.
...e clar unde vreau sa ajung nu?
Nu.
...sa specific. Lista.
Da.
O noua lista. De data asta nu e nici un argument ad-hominem, nici un atac la persoana...e mai degraba ad-baculum. Pe romaneste, cu bata...sau din topor. Adica ce imi place MIE vs. ce nu
Sa incep. 10 puncte. ca poruncile lu' Moise (si nu ma refer la Gheban, pt cine stie)

1.nu imi plac zilele ploioase si diminetile care se confunda cu serile.ziua tre' sa inceapa cu un soare cat China, pe la 11:00-12:00 incolo, fara constrageri si obligatii de genul "aoleo iar am intarziat".Ca sa fie o zi buna tre sa inspiri un pic de optimism, cantitate neglijabila dar atat de necesara in aerul jegos de Bucuresti.

2.nu imi plac discutiile "de viata" purtate pe messenger. Pentru ca ":))" nu iti spune daca rade de tine sau cu tine ":x" nu are nici o valoare, 8-| e ca si cand nu ar exista...iar :| poate duce la certuri.E dovedit, pe bune! Messengerul e ceva strict utilitar sau social (in sensul de a pastra legatura cu oameni cu care nu ai timp sa te vezi sau care sunt prea departe). Nu incepi si termin o prietenie sau o relatie pe mess, nu fi cocalar! ... macar minimul ala de umanitate cred ca e ok sa il pastram.

3. nu suport pantofarii. si mai rau, nu suport pantofarii care mai nou (de vreo 2 ani) au descoperit INCALTARILE SPORT CU TALPA DREAPTA (asta ca sa nu ii numesc skate shoes) si adidas originals. Lasati dracului lucrurile faine pt oamenii care le merita si care au habar de unde vin si unde se duc.

4. nu imi suport noul sef, mi se pare insipid. Nu am o problema cu sefii in general, nu mi-au facut nimic, imi sunt indiferenti. Dar fatza de omul asta nu am rabdare, ma scoate din sarite si ma face sa iau totul personal... asta versus prima mea sefa, care chiar merita tot respectul. Apreciez un om cu bun simt si cu ambitie. Dar probabil in ceea ce il priveste il judec eu gresit by default.

5. Nu imi plac hainele roz. Nu imi plac punct. Fac alergie la culoarea asta. Imi plac culorile, nu zic nu. Daca as putea intr-o alta viata as vrea sa fiu un curcubeu (deja aberez) dar sa nu existe ROZ. Roz e pentru porci (vezi si : scroafe)

6. Imi place mirosul de cafea desi nu o beau. Cel mai aproape de cofeina am ajuns prin prisma sticlei de CocaCola si a pliculetelor de Nescafe 3 in 1 Mild. Mi-ar placea sa simt acel miros dimineata cand ma trezesc, in locul caldurii create peste noapte.

7. Imi plac stelele. Perfectiune in 5 colturi. Simetrie asimetrica. Taisuri muchii colturi (vezi si: colti) care se infig adanc. Si pe langa asta e legatura intre cer si om. uman si suprauman. e ceva ce vezi dar nu poti atinge, e un fel de "promissed land". Ma gandeam de curand sa imi tatuez 15 stele...dar peste 5 ani ar trebui sa mai imi fac inca 5, si peste alti 10...inca...in fine, as ajunge la un numar exorbitant pe parcursul vietii asa ca am lasat-o balta.

8. Imi plac oamenii calculati. dar care stiu sa deraieze din ecuatii. oamenii care pot fi fericiti fara sa atarne de vreo obligatie.oamenii care sunt liberi sa spuna "azi ma trezesc la 7 seara" si ma duc sa beau un ceai negru...spre exemplu. Imi plac oamenii care aleg sa fie ei, in conformitate cu propria persoana, nu cu cerintele celor din jur (si a nu se intelege prin asta neaparat teribilism)

9. Imi place o fotografie care iti inspira mai mult de 10 cuvinte, care iti taie respiratia pentru 3 secunde, care te face sa te gandesti la ce ai vazut si peste 2 zile.

10. Imi plac weekendurile in care te uiti la 5 filme stai in pat mananci ciocolata si porti discutii despre te miri ce. Ma relaxeaza...la fel de mult pe cat ma deranjeaza acele weekenduri in care te agiti sa acoperi lumea cu un deget si iti dai seama ca e prea mare.

...si mai sunt multe...dar sa zicem ca asta ar fi suficient pentru moment.
Happy now my dear?:)

H2O Go!


...sunt aceleasi fetze cele pe care le vad la concerte....sunt aceleasi fetze cele pe care le vad in timpul iesirilor mele - exagerat de ocazionale - in oras. Aceeasi oameni tristi, aceleasi fizionomii tacite. Sunt putini cei care mai imi inspira ceva, sunt putini cei care au ramas...care nu au suferit un declin veritiginos....si mult prea multi cei noi. Poate am imbatranit eu. Poate sunt eu de vina. Poata am inceput prematur sfarsind la 20 de ani printre oameni cu morcovi adanc infipti in partile dorsale, oameni cu grija zilei de maine sau oameni care deja si-au intemeiat familii.
Nu ma regasesc in fetele imbujorate din cluburile bucurestene, nu ma regasesc in cluburile bucureste in primul rand...nu ma regasesc la partyuri DnB din care nimeni nu intelege nimic dar toti merg pentru a-si etala ultima achizitie cool (fie ea pereche de incaltari, esarfa sau curea)...si cel mai trist nu ma mai regasesc nici la rarele evenimente la care candva imi facea placere sa merg.
A apus de mult era concertelor in Under, dupa care mergeam si mancam o shaorma in 2...3 sau 4 la Kogalniceanu...a apus era Fire-ului din care ne dadeau afara la 4 dimineata si stateam pana la 5 in pasaj la Universitate asteptand metrorul...Ruinele sunt de mult ruine literalmente, iar vara s-a mutat in Curtea Berarilor... E ceva normal incerc sa imi induc, faptul ca lucrurile si locurile se schimba, e ceva absolut normal. Nu am o problema cu schimbarile, am o problema cu pierderea acelor sclipiri din ochi cand te vezi cu prietenii la suc...cand mergi la un concert si te simti bine, pierdere datorata majoritatii insipide care te inconjoara. O sa devin claustrofobica!!!
Evenimentele la care imi face placere sa merg au devenit din ce in ce mai rare. Si chiar si atunci cand sunt, revad acceasi mana de oameni care mi-s dragi, +/- 2-3 ... iar pe langa ei multi altii care nu prea au ce cauta acolo. Fetze coclite, impresii, pareri neargumentate dar sustinute pana in panzele albe...bataie de joc si lipsa de continut.
Uneori cred ca majoritatea inconjuratoare a devenit o forma fara fond (sau era de mult dar nu o percepeam eu astfel?) Iar pt cei care chiar isi pierd vremea cititind acest post grabit piesa de mai jos pune in cuvinte ce eu - din diverse motive - poate nu reusesc.

H20 - What happened?
...Si asta ma intreb si eu, CE S-A INTAMPLAT?!?!



When it began, for those who don't know
it didn't matter how you looked or what you wore to a show
dress codes, FUCK NO! we didn't care
about the brand of your jeans and all that shit in your hair

But now the biggest part is all about the image and not the art
Fashion before passion!
And at nights, it makes me mad that I should have to ask:
What happened to the passion? (passion!)
What the reason for screaming?
What happened the music and the message that I love?
What happened to the hard work? (hard work!)
And why does everybody look the same?
What happened the music and the message that I love?

And I know, that people change
and we go through different stages in life
and I'm not here to criticize
but the reason I scream, is a feeling inside

[...]

Lost (1,2,3,4) lifetime ago it seems you gave up on your wildest dreams but i refuse to let mine go I took an oath, you can find me here with an open heart and ears refusing to surrender I can't believe they don't remember what it feels like to be young...